2014 m. kovo 4 d., antradienis

Kaip lietuviai perka erotines prekes (I dalis)?


Šiandien apie erotines prekes viešojoje erdvėje diskutuoti tarsi ir neįprasta, lyg šiek tiek tabu, tačiau ne vienas neatsispiria pagundai šį tą įsigyti, ne vienas bent kelis kartus per gyvenimą yra užsukęs į sekso reikmenų parduotuvę bent apsižiūrėti, kitaip tariant – paganyti akelių. Ką dažniausiai žmonės perka tokiose parduotuvėse, kas – jų dėmesio centre ir geidžiamiausių prekių 10-uke? 

Kurios lyties atstovai dažniau užklysta į sekso reikmenų parduotuves?


Daugiausia, kaip pastebi parduotuvių darbuotojai ir savininkai, perka vyrai, nors, kad ir kaip keistai skambėtų, didžioji asortimento dalis skirta dailiosios lyties atstovėms. Manoma, kad dažniausiai vyrai savo merginas ir moteris linkę nustebinti erotinėmis dovanėlėmis. Lietuviai vyrai, nors priima manyti kitaip, labai rūpinasi savo moterimis ir yra išties atsakingi. Vyrai yra ir šiek tiek drąsesni, jiems apsipirkti tokiose parduotuvėse – nieko neįprasto. Apsiperka labai įvairaus amžiaus vaikinai, vyrai ir senjorai: nuo 18-mečių iki perkopusių 7-8 dešimtį.

Lietuviai – konservatyvūs ar ne?


Kiekvienas apsilankymą sekso reikmenų parduotuvėje traktuoja vis kitaip: vienam žmogui čia apsilankyti – nieko neįprasto, toks žmogus visiškai nesivaržo, neraudonuoja ir nesigėdina. Apsipirkinėjimo laikas – taip pat labai skirtingas: vienas žmogus užbėga vos kelioms minutėms, pavyzdžiui, nusipirkti lubrikanto ar įdomesnių prezervatyvų, tuo tarpu kitam nepakanka nei valandos, ypač jei kažkokį sekso žaisliuką renka savo damai ir jos nenori nuvilti. Vieni drąsiai klausinėja įvairių smulkmenų, bando iškvosti, kokie pagrindiniai tam tikros prekės privalumai ir trūkumai. Šioje srityje lietuviai vis rečiau pristinga drąsos, o, pirkdami internetu, iš viso nieko nesigėdina, nes žino, kad garantuojamas visiškas konfidencialumas ir privatumas. Taip pat klausimus aiškiau, nuosekliau formuluoja ir tie žmonės, kurie apie erotines prekes konsultuojasi telefonu.
Žinoma, į sekso reikmenų parduotuves užsuka ir moterys. Jei žmogus varžosi užsukti į tokią parduotuvę, tai viena pagrindinių priežasčių – bijoma sutikti kaimyną, pažįstamą ar bendradarbį. Sunkiausia turbūt būna praverti sekso reikmenimis prekiaujančių parduotuvių duris, o kai šis žingsnis atliekamas ir pamatoma, kad pasitiko malonios, nuoširdžios, patarti pasiryžusios konsultantės ar konsultantai, visa gėda ir nerimas išsisklaido ir dingsta it rūkas.

Kartais griebiamasi ir melo


Vyrai, jei sau perka kažką, pavyzdžiui, masturbatorių, dažniausiai pakomentuoja, kad prekę perka ne sau, o paprašiusiam pažįstamam ar draugui dovanų. Ne vienas yra linkęs pasiteisinti ir save išteisinti, o tai parduotuvių darbuotojams jau pažįstama situacija. Žmonės nedrąsiai vartoja terminus, reiškiančius lytinius organus, ir moterys beveik niekada neišsiduoda, kad erotines prekes perka sau. Tačiau kai įsigyja prekę, tarsi ir pamiršta, kad ją neva pirko dovanai.
Populiariausių prekių tendencijos ir sumos, išleidžiamos vieno apsipirkimo metu
Populiariausi moteriški daikčiukai sekso reikmenų parduotuvėse – tai vibratoriai, falo imitatoriai ir vaginaliniai kamuoliukai, dar vadinami Geišos kamuoliukais. Vyrai savo damoms linkę dovanoti šias išvardintas prekes, tačiau neretai nuperka ir sekso rinkinius, kurie skirti ne tik moterims, bet ir jiems patiems. Vyrai dažniausiai linkę sau pirkti taip vadinamuosius fleshlight masturbatorius, papildus, stiprinančius erekciją ir gerinančius potenciją, taip pat penio pompas bei kitus reikmenis, kurie padidina vyriškąjį pasididžiavimą. Be abejo, aspektas patenkinti savo moterį išlieka vienas iš svarbiausių ir esminių. Žmonės į parduotuves, kur parduodamos erotinės prekės, užsuka jau dažniausiai apgalvoję, ką ten įsigys, ir išleidžiama suma per vieną kartą paprastai yra šiek tiek didesnė nei 100 Lt. Daugelis paiso kokybės ir perka ne pačius pigiausius sekso reikmenis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą