2013 m. spalio 3 d., ketvirtadienis

Kaip su partneriu kalbėti apie seksą?

Norint turėti pilnavertį ir aistringą seksualinį gyvenimą, svarbu kalbėti su partneriu, parodyti jam, kas jaudina bei padeda jaustis gerai sekso metu. Kai kuriems žmonėms lengva apie tai atvirauti, tačiau neretai pasitaiko atvejų, kai fantazijų išsipasakojimas yra suvaržytas. Tai, kas jaudina  Jus, gali žymiai skirtis nuo partnerio norų, todėl svarbu apie tai kalbėti. Malonių seksualinių potyrių ieškojimas yra dalis to, kas seksą daro nenuobodžiu bei jaudinančiu.  Partneris gali žinoti, kas Jums patinka tik tada, kai apie tai pasipasakosite ar parodysite kūno kalba. Galbūt seniai svajojate apie atsibodusių pozų keitimą, sekso paįvairinimą įvairiais žaisliukais, netradicinę sekso apinką, jaudinančią savo ar partnerio išvaizdą ar kitas erotines fantazijas, tačiau niekada neradote progos apie tai pakalbėti? Atsiminkite, kad jeigu nepradėsite kalbėti, tos fantazijos taip ir liks neįgyvendintos. 


Kai kuriems atrodo, kad siūlymas parteriui miegamajame išbandyti ką nors naujo, gali atrodyti kvailai. Žmogus jaučiasi sutrikęs, pažeidžiamas bei netaktiškas. Čia pateikiami keli patarimai, kaip išsklaidyti visus pokalbio suvaržymus bei padėti įgyvendinti erotines fantazijas:

  • Svarbu žinoti, jog nieko nėra kvailo, tai tik įsitikinimas.
  • Nemanykite, jog partneris keistai reaguos į Jūsų norą paįvairinti seksualinį gyvenimą dar neišbandytomis naujovėmis. Dažnai ši baimė yra blogesnė nei realybė. Niekada nežinosite partnerio nuomonės, kol jos nepaklausite.
  • Apie pokalbį pagalvokite iš anksto. Kokias fantazijas pasakosite, ką norėtumėte pasiūlyti, išbandyti kartu su partneriu, apgalvokite ko gali partneris paklausti.
  • Niekada nespauskite partnerio „čia ir dabar“ išbandyti Jūsų erotines idėjas. Galbūt joms įgyvendinti reikia daugiau laiko, nusiteikimo, aplinkos ar tiesiog nuotaikos. Būkite kantrūs!
  • Visada gerbkite savo partnerio norus ir ribas to, ką nori ir ko nenori daryti.
  • Paprašykite partnerio pasidalinti savo seksualinėmis fantazijomis. Galbūt yra kažkas tokio, ką Jūsų partneris jau seniai trokšta išbandyti, tačiau niekada nepasitaikė progos ar nedrįso papasakoti.
  • Jeigu partneris nepritaria Jūsų naujiems seksualio gyvenimo paįvairinimams, nemanykite, jog Jūs jo nebetraukiate. Partneris sako „ne“  pačiai idėjai, o ne Jums.

 Normalu, jog žmogus yra susirūpinęs, kokia bus partnerio reakcija į naujus meilės žaidimo pasiūlymus. Tačiau kalbėjimas apie tai, kas jaudina, žadina aistrą, padeda pasiekti aukščiausią malonumo tašką, gali padėti sukurti itin malonias sekso akimirkas. Taip pat padeda ugyti bendravimą, pasitikėjimą, atvirumą santykiuose su partneriu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą