2013 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

Kodėl petingas?

Petingas paprastai vadinamas kito asmens jautrių kūno zonų stimuliavimas (pvz. krūtinė, lytiniai organai), tam naudojant rankas ar burną. Praktikuojant petingą nėra jokios lytinės sueitis, tačiau dažniausiai glamonės baigiasi vieno ar abiejų partnerių orgazmu.
Šis žodis kilęs iš anglų kalbos – „pet“ reiškia glamonėti. Palaipsniui (XXa. pabaigoje) iš anglų kalba kalbančių valstybių žodis pasklido po kitas šalis, todėl buvo pradėtas naudoti bendrinis glamonių rankomis ar  burna žodis – petingas.
Glamonės.
J. N. Geigerio (1805-1880) paveikslas
Pagrindinė petingo esmė yra stimuliuoti partnerio kūną taip, kad jis jaustų seksualinį susijaudinimą. Glamonės yra malonios netgi tam partneriui, kuris atlieka petingą (juk jis yra padėties šeimininkas). Jos tęsiamos tol, kol patiriamas orgazmas. Patartina praktikuoti petingą prieš lytinę sueitį, nes taip abiejų partnerių kūnai „paruošiami“ penetracijai (lytinių organų sueičiai, įsiskverbimui). Įvairiuose šaltiniuose moterys pasisako, kad prieš penetraciją joms būtinas petingas. Netgi seksologai teigia, jog praktikuojant petingą paskatinamas makšties atsivėrimas bei jos sudrėkimas. Juk jeigu atliekant petingą moterys labai susijaudina, jos yra pasiruošusios seksą pratęsti dar audringiau. O glamonių atsisakymas arba labai trumpas praktikavimas prieš lytinį aktą yra viena iš dažniausiai pasitaikančių vyrų klaidų, nes moters susijaudinimas ir kūno pasiruošimas trunka ilgiau nei vyrų. Jeigu moteris nėra pakankamai susijaudinusi, tolimesnis lytinis aktas skatina moters nepasitenkinimą seksu.
Vyrauja įvairių nuomonių apie petingo seką bei tolimesnius veiksmus po erogeninių zonų stimuliavimo. Kai kurie partneriai petingą praktikuoja kaip įžangą prieš lytinę sueitį, kiti patenkina savo partnerį net nepriėjus penetracijos. Tai ypač populiaru tose porose, kurios nėra pasiruošusios sueičiai, turi tam tikrus įsitikinimus (pavyzdžiui jokių lytinių santykių iki vestuvių), negali to daryti dėl savo socialinės padėties, nori saugaus sekso ir pan. Jeigu pora atsiduria vienoje iš šių padėčių, ji pradeda praktikuoti petingą – o tai yra alternatyva lytiniams santykiams, nes bet kokiu atveju abu partneriai lieka patenkinti.
Petingo metu moteris vyrą gali glamonėti įvairiais būdais: glostyti, trinti rankomis, bučiuoti, laižyti visą kūną, spenelius ar varpą. Vyrai moteris glamonėja taip pat pagal fantaziją – bučiuoti krūtis, laižyti spenelius, švelniai kandžioti, stimuliuoti klitorį bei makštį pirštais ar burna. Petingo metu taip pat gali būti pasitelkiami įvairių tipų vibratoriai. Svarbu jausti, kuris glamonėjimo būdas ir tempas yra labiausiai priimtinas Jūsų partneriui.

Praktikuojant petingą galima pastebėti, jog tai yra labai malonus, jaudinantis ir saugus lytinio susijaudinimo būdas. Žinoma, jog įprasto lytinio akto metu moterims pasiekti orgazmą yra sunkiau nei vyrams. Todėl tokiais atvejais pasitelkiamas glamonėjimas rankomis ar burna. Praktikuojant ir mokant jį atlikti meistriškai – moteris pasieks aukščiausią kulminacinį susijaudinimą. Įtraukus petingą į meilės žaidimus, patenkintas liks ir vyras, ir moteris. 

1 komentaras:

  1. Petingo reikšmė moterims tikrai didelė. Galiu pasakyti, kad taip lengviau pasiekiamas moters orgazmas, o vyras gali pasijausti laimingas dėl to, kad jo moteris susijaudino ir saugiai pajautė orgazmą.

    AtsakytiPanaikinti