2013 m. rugsėjo 6 d., penktadienis

Kas yra afrodiziakai


Daugeliui žodis „afrodiziakas“ asocijuojasi su priverstiniu seksualinio potraukio sužadinimu. Vyrai ir moterys nedrąsiai apie tai kalba ar slapta skaito internete. Tačiau verta žinoti, jog afrodiziakas gali būti pagalba sprendžiant psichologines, seksualinio geidulio ar vis blogėjančių poros santykių problemos sprendimo būdas.
              Afrodiziakų istorija byloja, jog jis vartojamas dar nuo graikų meilės, grožio ir jausmingumo deivės Afroditės laikų. Graikai seksualinį malonumą apibūdina žodžiu „aphrodisia“, todėl manoma, jog medžiagos pavadinimas, kuris skatina lytinį potraukį kilo nuo šio žodžio. Šiandien daugelis naudoja maisto produktus, kurie dar graikų mitologijos laikais buvo vartojami kaip seksualinio sužadinimo priemonė. Tai įrodo, jog jau tada žmonės buvo suinteresuoti skatinti seksualinę patirtį.
              Afrodiziakais dar gali būti apibūdinami įvairių formų daiktai, valgomi, geriami maisto produktai, prieskoniai, kvapai, eteriniai aliejai. Įdomu tai, jog rinkoje vis populiarėja geismą žadinantys kvepalai, kurių sudėtyje yra feromono. Ši medžiaga apibūdinama kaip cheminis gyvūnų organizme išsiskiriantis junginys, pritraukiantis kitus tos pačios rūšies, tačiau priešingos lyties  gyvūnus.
              Reikia atkreipti dėmesį, jog ne kiekvienam asmeniui pavyksta sužadinti seksualinį potraukį žiūrint į kokį daiktą ar valgant tam tikrus maisto produktus, todėl buvo pradėti gaminti afrodiziakai, kurių poveikis atsiranda per trumpą laiką. Tai įvairūs seksualinę aistrą žadinantys lašai, cukrus tiek vyrams, tiek moterims. Jie vartojami kaip maisto papildai.
              Šiandien prekių suaugusiems parduotuvės gali pasiūlyti didelį afrodiziakų pasirinkimą. Jie gaminami iš natūralių augalinių produktų, todėl jų vartojimas yra nekenksmingas. Tačiau tam, kad meilės gėrimas nebūtų perdozuotas, svarbu jį vartoti pagal nurodymus. Malonu.com siūlo įvairius lašus, kurie padeda skatinti susijaudinimą, sustiprinti orgazmą, bei sužadina geismą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą