2013 m. balandžio 19 d., penktadienis

Vibratorių tipai

Pirmąjį vibratorių („Manipuliatorių“) 1869 metais išrado gydytojas Georgas Tayloras. Tada jis dar buvo naudojamas moterų isterijos („piktos“ gimdos) gydymui. Tai buvo stacionarus pusės garvežio dydžio įrenginys, varomas garų varikliu. 1880-aisiais Josephas Mortimeris Granvillis sukūrė elektromechaninį vibratorių, o 1902 metais kompanija „Hamilton Beach“ užpatentavo pirmąjį elektroninį vibratorių, skirtą naudoti namuose. 1966 metais buvo sukurtas belaidis vibratorius, kuris iš esmės nepakitęs pasiekė XXI amžių.

Šiandien vibratorius – tai populiariausias sekso žaislas tiek masturbuotis pačiai, tiek žaidžiant kartu su partneriu. Teigiama, kad Vakarų Europoje vibratorių naudoja kas trečia pora. Savo erogeninių zonų stimuliacijai vibratorius dažniausiai naudoja moterys. Vyrų stimuliacijai jis taip pat tinka. Vibratorius gali padėti tyrinėti kūno pojūčius, sustiprinti orgazmą arba leisti atsipalaiduoti.


Vibratorių tipai

Mini vibratoriai (vibraciniai kiaušinėliai) – tai į akis nekrentančios išvaizdos kiaušinio formos vibratoriai, dažniausiai naudojami kaip klitorio stimuliatoriai. Paprastai mini vibratoriai yra atsparūs vandeniui, todėl juos galima naudoti vonioje ar duše.

Įprasti (klasikiniai) vibratoriai – tai paprasčiausi tradiciniai vibratoriai, kurie dažniausiai yra ploni, tiesūs, šiek tiek primenantys varpos formą. Klasikiniai vibratoriai labiausiai tinka tvirtesnę ir stipresnę vibraciją mėgstančioms moterims.

Klitoriniai vibratoriai – tai vibratoriai, skirti tiesioginiai klitorio stimuliacijai. Klitoriniuose vibratoriuose svarbiausia yra vibracija, todėl jų forma gali būti labai įvairi. Dažniausiai tai nedideli vibratoriai, kuriuos patogu pasiimti su savimi.

Dvigubi vibratoriai (Rabbits) – tai vibratoriai, vienu metu stimuliuojantys makštį ir klitorių. Kai kurie iš jų ne tik vibruoja, bet ir sukasi ratu, juda į šonus. Dvigubas vibratorius – dvigubas malonumas.
G-taško vibratoriai – šie vibratoriai yra panašūs į klasikinius, tačiau turi lenktą galiuką, skirtą patogiai stimuliuoti G-tašką. Pakreipus vibratorių virš gaktos kaulo galima stimuliuoti ir klitorių. G-taško vibratoriai yra vieni iš populiariausių.

Analiniai vibratoriai – tai analinės angos stimuliacijai skirti vibratoriai. Jie gali būti įvairių formų ir gali būti naudojami prieš analinį seksą, analinės angos atpalaidavimui. Analiniai vibratoriai dažnai turi platėjantį pagrindą.

Vibratoriai gaminami iš įvairių medžiagų: plastiko, gumos, silikono. Taip pat skiriasi jų spalva. Pradedančiosioms nepatariama naudoti didelių vibratorių. Vibratorius galima naudoti ne tik vaginos ir klitorio stimuliacijai, bet ir žaidimui su speneliais bei viso kūno įaudrinimui.
Panaudojus vibratorių nuplaukite jį vandeniu ir muilu arba nuvalykite specialiu skysčiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą