2013 m. balandžio 26 d., penktadienis

Pirmieji vibratoriai





Pirmieji vibratoriai atsirado dar XIX a. Kai sekso tema buvo tabu visuomenėje, tačiau poreikiai egzistavo. Buvo tramdomos ne tik manieros, jausmai, bet ir erotiniai poreikiai, tad nenuostabu, kad toks nuolatinis slopinimas turėjo neigiamo įtakos moters sveikatai. Net 75proc. moterų būdavo diagnozuojama liga pavadinimu „isterija“: pagrindiniai požymiai – moters irzlumas, abejingumas, dažnos seksualinės fantazijos, nemalonūs pojūčiai apatinėje pilvo dalyje ir t.t.

Žinoma kiekvienai ligai savas gydymas. Pirmoji „gydymo priemonė“, kurią skirdavo gydytojas – tai seksas su savo vyru. Jei tai nepadėdavo, ir ligos požymiai neišnykdavo –  gydytojas imdavosi intensyvesnių priemonių – atlikdavo specialius masažus savo kabinetuose, kurių metu moteris patirdavo isterinį paroksizmą (taip moksliškai buvo vadinamas orgazmas). Gydymas buvo veiksmingas, tik atsirado kita problema – vos gydymo kursas baigdavosi – daugumai moterų ligos simptomai kaip mat atsinaujindavo. Kadangi stipresnės ar silpnesnės formos „isterijos“ požymių buvo būdinga iki 75proc. moterų – gydytojai privalėjo ko nors imtis, nes pastovūs masažai kabinetuose – nėra ilgalaikė išeitis, bei reikalavo daug gydytojų darbo. Ir tai buvo priežastis atsirasti pirmiesiems vibratoriams.

Pirmieji vibratoriai toli gražu nebuvo tokie maži, patogūs naudotis kaip dabartiniai. Vargu ar kuri moteris galėjo juos laikyti namie: nepatogu naudoti, nepadoru ir tuo labiau – nekelia saugumo pojūčio. Pirmasis vibratorius – tai buvo stalas, ant kurio moteris turėjo atsigulti, o stalo gale įtaisytas falą imituojantis įrenginys, kuris veikė ir sukosi varomas garo variklio. Ko gero nenuostabu, kad moterų šis įtaisas nesužavėjo – bet tai buvo pirmasis žingsnis.

Tolimesni žingsniai nebuvo iškart itin  modernūs, moterys ir toliau turėjo lankytis gydytojų kabinetuose, nes ten buvo taikomas gydymas vibratoriumi. Toliau buvo pradėti išrasti elektra veikiami vibratoriai, įkraunami - jie užėmė žymiai mažiau vietos, nebekėlė baimės. Tad nenuotabu, kad gydytojų darbą pakeitė mašinos. Tačiau ir toliau vibratoriai buvo laikomi medicinine įranga, ligai gydyti ir moterys neturėjo galimybių turėti bei naudoti juos namuose, pačios.

XX a. pradžioje atsirado pirmieji vibratoriai skirti naudotis namuose (beje beveik dešimt metų ankščiau už dulkių siurblį ar lygintuvą). Jie buvo maži, patogūs naudoti.  Tuo metu reklama, skirta vibratoriams buvo visur, tačiau apie juos taip laivai diskutuota dėl to, kad tai tiesiog buvo laikoma medicinine priemone ligai gydyti, šiukštu ne malonumui suteikti. Tačiau taip „liga“ praskynė kelią atradimui, be kurio dažna šiuolaikinė moteris nebeįsivaizduoja savo seksualinio gyvenimo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą