2013 m. kovo 29 d., penktadienis

Sekso pozos

Pasaulyje egzistuoja daugybė įvairių sekso pozų, nuo paprastų iki sunkiai įgyvendinamų. Labai svarbų rasti tinkamą pozą, fiziologiškai ir psichologiškai priimtina abiem partneriams, tik taip seksas bus patogus ir teiks daugiausiai malonumo. Sekso pozų pasirinkimas priklauso nuo partnerių poreikių. Vieni mėgsta tradicines pozas, kiti linkę išbandyti vis kažką naujo, trečius pozą rinktis verčia aplinkybės, ketvirti nori pagreitinti arba sulėtinti orgazmą ir t. t. Sekso poza dažnai priklauso nuo partnerių kūno sudėjimo: ūgio, svorio, varpos ar makšties ilgio, moters dubens sandaros ir kt.
Reikia nebijoti eksperimentuoti ir pabandyti atrasti dar nepatirtus malonumus. Kalbėkite, taip jus sužinosite partnerio norus ir atskleisite savo. Rizikuokite išbandyti naujas sekso pozas, atveriančias naujus potyrius. Pakartokite naują pozą kelis kartus – taip suprasite ar ji jums tinka.

Sekso pozas galima suskirstyti į sąlygines grupes.
Tradicinės sekso pozos

Tradicinėmis laikomos daugeliui įprastos ir dažniausiai naudojamos sekso pozos.
Misionieriaus poza. Moteris guli ant nugaros su išskėstomis kojomis. Vyras atsigula ant jos veidu į ją, remdamasis rankomis arba alkūnėmis, kojomis tarp moters kojų, kirkšnimis maždaug tame pačiame lygyje kaip ir moters. Misionieriaus poza gali būti pradine įvairių sekso pozų padėtis.
Raitelės poza. Vyras guli ant nugaros, o moteris atsiklaupia ant kelių (arba atsisėda ant vyro) ties vyro kirkšnimis veidu į jį. Tuomet moteris įveda vyro varpą į makštį. Moteris gali pasilenkti link vyro, taip partneriai patogiai bučiuosis.
Šuniuko poza. Moteris atsiklaupia ant kelių, šiek tiek pražergia kojas ir rankomis arba alkūnėmis atsiremia į kietą paviršių. Vyras, atsiklaupęs iš užpakalio, įveda savo varpą.
Šaukštelio poza. Moteris atsigula ant šono (galva galima paremti ranka). Už jos atsigula vyras ir įveda varpą. Galima lengvai keisti skverbimosi kampą. Šioje pozoje vyrui patogu glostyti moters krūtis ir klitorį.
Seksas stovint. Partneriai atsistoja veidu vienas į kitą. Vyras įkiša varpą į makštį ir partneriai ima švelniai judėti. Pozą galima kiek pakeisti: moteris šiek tiek pasilenkia į priekį. Vyras už nugaros. Ši sekso poza geriausiai tinka vienodo ūgio partneriams.

Oralinio sekso pozos

Oralinio sekso pozos yra geriausiai pritaikytos patenkinti partnerį burna.
Tradicine laikoma poza, kai vyras stovi (gali ir sėdėti) prieš moterį, kuri pritupia (arba atsistoja ant kelių). Moteris paprastai oraliniu būdu tenkinama taip: ji atsigula ant lovos ir išskečia kojas, o vyras daro jai kunilingą. Tačiau yra ir įdomesnių oralinio sekso pozų.

Moteris nugara guli ant lovos, patogiai atsirėmusi kojomis ir rankomis, o galva nulinkusi žemyn, kad ją galima būtų lengvai sukinėti. Vyras priklaupia prie jos galvos tiek, kad jo varpa būtų moters galvos lygmenyje. Rankomis vyras gali atsiremti į lovą arba jomis kontroliuoti įsiskverbimo gylį laikydamas rankomis moters galvą.

Moteris atsisėda ant lovos krašto ir išskečia kojas. Vyras atsigula ant žemės ir užkelia kojas ant lovos bei apžergia moterį. Rankomis ir pečiais jis remiasi į žemę, o klubai pakelti ties lovos kraštu, kad moteris galėtų patogiai pasilenkti. Šioje pozoje paspartėja kraujo tekėjimas, todėl pojūčiai būna ryškesni.

Moterys po galva pasideda pagalvę ir atsigula ant nugaros. Vyras ją apžergia ir atsiklaupia ant kelių prie pat jos veido, kad vyro varpą moteris pasiektų burna. Rankomis vyras gali laikyti moters galvą. Norėdama kontroliuoti įsiskverbimo greitį ir gylį, moteris gali prilaikyti vyro klubus.
Vyras atsigula taip, kad jo galva būtų prie lovos krašto. Moteris atsisuka į lovą nugara (gali laikytis į lovos kraštą), praskečia kojas ir pritupia prie vyro veido (arba ant vyro krūtinės). Vyras gali laikyti rankas po moters sėdmenimis, taip reguliuodamas pritūpimo aukštį.

Universaliausia ir bene populiariausia oralinio sekso poza yra „69“. Partneriai guli vienas ant kito (dažniausiai moteris yra viršuje), o jų galvos yra nukreiptos priešingomis kryptimis, prie partnerio tarpukojo. Ši poza gali būti atliekama ir gulint vienas šalia kito, o taip pat stovint (vyras laiko moterį žemyn galvą apėmęs per juosmenį). Poza „69“ gera tuo, kad partneriai vienas kitą patenkina vienu metu.

Analinio sekso pozos

Analinio sekso metu varpa įvedama į išangę. Analiniam seksui gali būti pritaikytos vaginalinės sueities pozos, jas šiek tiek pakeičiant. Pateikiame kelias analinio sekso pozas.
Šuniuko poza. Moteris atsiklaupia ant kelių, šiek tiek pražergia kojas ir rankomis atsiremia į kietą paviršių. Vyras, atsiklaupęs iš užpakalio, įveda savo varpą.

Šaukštelio poza. Moteris atsigula ant šono (galvą galima paremti ranka). Už jos atsigula vyras ir įveda varpą. Šioje pozoje galima lengvai keisti skverbimosi kampą.

Vyras atsigula ant nugaros, o moteris atsisukusi nugara atsisėda ant jo. Norint patogiau įstumti varpą, moteris turi atsilošti, rankomis atsiremti į kietą pagrindą ir kilstelėti dubenį.

Moteris atsigula ant nugaros, suglaudžia kojas ir apima jas rankomis. Vyras atsiklaupia prie jos ir įstumia varpą.

Moteris atsigula ant nugaros ir uždeda kojas vyrui ant pečių. Šioje pozoje labai patogu įstumti varpą.
Analinio sekso metu nepamirškite glamonėti moters klitorį, spenelius (juk ji irgi nori patirti orgazmą). Jei esate pasyvus, valdykite anuso raumenis, priklausomai nuo to, ar partneris labiau mėgsta laisvumą ar spaudimą. Norėdami gilesnio įsiskverbimo, atpalaiduokite analinius raumenis.

Sudėtingos sekso pozos

Stiebo poza. Vyras atsiklaupia ant kelių, o moteris atsigula priešais, jį vieną pėdą užkelia jam ant peties, o kitą – atitraukia į šoną. Vyras pakelia moterį už sėdmenų taip, kad jos makštis būtų varpos lygmenyje. Taip prasideda seksas. Šią pozą galima palengvinti po moters sėdmenimis padėjus pagalvėles.

Varlės poza. Vyras atsigula ant nugaros ir praskečia kojas. Moteris atsigula ant jo taip, kad jos pėdos remtųsi į vyro pėdas. Vyro pėdos padeda moteriai judėti pirmyn, o judėjimas atgal palengvinamas moteriai rankomis atsiremiant į lovą virš vyro pečių. Vyras gali prilaikyti moterį už juosmens.
Amazonės poza. Vyras atsisėda ant kėdės, o moteris atsisėda ant jo dešinės kojos, kad abi jos kojos būtų atsuktos į dešinę pusę nuo vyro. Poza tinka vyrams, susiduriantiems su pernelyg ankstyvos ejakuliacijos problema.

Viaduko poza. Moteris atlenkia kojas už galvos, o vyras statmenai atsisėda ant moters. Svarbu pernelyg neapkrauti moters. Poza gilaus įsiskverbimo mėgėjams.

Poza pakėlus. Vyras stovi. Moteris apsikabina rankomis jo kalą, o kojomis – liemenį. Vyras ją laiko už nugaros bei sėdmenų, o pora mylisi tarsi jodama. Pozą galima palengvinti, jei moteris remsis į sieną.

Sekso pozos nėštumo metu

Gydytojai yra skirtingų nuomonių dėl sekso nėštumo metu. Tačiau nemažai porų beveik visus šiuos devynis mėnesius mylisi. Nebent sekso tenka atsisakyti dėl nėštumo ypatybių. Mylintis nėštumo metu svarbu, kad nebūtų užgultas moters pilvas ir būtų vengiama spaudimo gimdai.

Nėštumo metu puikiai tinka pozos, kai moteris yra viršuje, nes taip jos pilvas išvengs spaudimo, o pajautrėję speneliai nebus bereikalingai dirginami.

Šaukštelio poza idealiai tinka vėlyvosiose nėštumo stadijose ir reikalauja mažai moters pastangų. Moteris atsigula ant šono (galva galima paremti ranka). Už jos atsigula vyras ir įveda varpą. Moteris po pilvu gali pasidėti pagalvę.

Moteris atsigula ant nugaros ir atremia kojas į vyro pečius (arba uždeda ant pečių). Visas „darbas“ atitenka vyrui.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą